ZORG COMBINEREN

Wens je ondersteuningsvormen van Apojo Wonen, Actief of Aan Huis te combineren? Ook hiervoor kan je bij ons terecht! We geven je persoonlijk traject graag mee vorm.

Wil je graag meer informatie over onze werking of ben je geïnteresseerd in een verdere kennismaking of rondleiding?

Neem dan gerust contact met ons op.

  Telefonisch via 0499 68 00 25 met Nils Plantefève-Castryck (tijdens kantooruren)

  Of mailen naar aanmeldingen@apojo.be

COMBINEREN

Wat

Met je persoonsvolgend budget kan je verschillende vormen van ondersteuning combineren. Op die manier kan je echt een pakket uitwerken dat op jouw lijf is geschreven:

·         Je kan verblijven in Apojo  Wonen en elke maand een individuele activiteit doen met een assistent van Apojo aan Huis.

·         Je kan verblijven in Apojo Wonen en naar het dagcentrum gaan van Apojo Actief. 

·         Je kan huisbezoeken van Apojo aan Huis combineren met een dagbesteding bij Apojo Actief.

·         Je kan zelfstandig wonen met ondersteuning van Apojo aan Huis en ’s nachts beroep doen op de nachtdienst van Apojo Wonen.

·         Alle ondersteuning van Apojo kan je combineren met andere  diensten in de samenleving: gezinshulp, poetshulp met dienstencheques, vervoerdiensten, klusjesdienst, … In Apojo hebben we de deskundigheid om jou daarbij op weg te helpen.

·        

Door al die mogelijkheden te combineren en te betalen met je persoonsvolgende budget krijg je ondersteuning op maat. Je moet niet kiezen tussen ‘alles volledig zelfstandig doen’ en ‘volledig afhankelijk zijn van je verzorger’. Die tijden liggen gelukkig al lang achter ons. In Apojo maken we samen met jou een ondersteuningspakket  op maat. We gebruiken daarvoor ons ruime eigen aanbod en vullen dat graag aan met externe diensten.

Een voorbeeld

Piet is rolstoelgebruiker. Hij heeft ook een lichte mentale achterstand. Hij is erg gehecht aan zijn zelfstandigheid en wenst op zichzelf te wonen. Hij huurt een eigen appartementje.

Piet heeft een persoonsvolgend budget van 42 punten of 34329 € (categorie 5). Met dat budget werkt hij samen met Apojo zijn ondersteuning uit.

Voor een gedeelte sluit hij een overeenkomst af met Apojo in een voucher. Voor 38 punten kan Piet:

·         Drie dagen per week naar het dagcentrum van Apojo Actief.

·         Dag en nacht telefonisch beroep doen op een medewerker van Apojo Wonen.

·         Vier uren praktische ondersteuning krijgen per week van Apojo aan Huis. Zijn assistent gaat met hem naar de winkel en assisteert hem regelmatig bij een activiteit buitenshuis.

·         Twee uren individuele begeleiding krijgen per week van Apojo aan Huis. Zijn begeleidster biedt een luisterend oor aan Piet en helpt hem om zijn administratie op orde te houden, om zaken aan te vragen die hij nodig heeft. Ze helpt Piet ook om zijn cashbudget op te volgen.

De overige middelen zijn nog goed voor een cashbudget van 3268 € per jaar. Daarmee betaalt Piet:

·         Poetshulp elke week met dienstencheques.

·         Aangepast vervoer van de mindermobielencentrale.

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262