Begeleid werken

Is het door je beperking moeilijk om een betaalde job te vinden? Wil jij als vrijwilliger toch je steentje bijdragen aan de samenleving? Dat kan met onze dienst begeleid werken.


Een jobcoach helpt je aan werk

Een jobcoach helpt jou bij de zoektocht naar werk dat voor jou geschikt is. Samen met de jobcoach bespreek jij je verwachtingen. In de gesprekken leren we jou als persoon beter kennen: wat wil je en wat vind jij belangrijk? Ook leren we jouw talenten beter kennen: wat kan je wel goed en wat minder goed? Daarna gaat de jobcoach werk voor je zoeken. Samen met hem of haar bekijk je welke taken bij jou passen. Daarna maken we samen kennis met de werkgever en kan jij zelf beslissen of jij er wil werken of niet.

Waar kan je werken?

Als begeleid werker kan je een bijdrage leveren ook daar waar je het niet verwacht. Het kan gaan om allerlei soorten werk en in uiteenlopende sectoren, bijvoorbeeld in een school, woonzorgcentrum, fabriek of winkel. Wij proberen steeds te zoeken naar een win-winsituatie waaruit zowel jij als de werkgever voordeel halen.

 

Aan het werk: wat nu?

Om jou zo goed mogelijk te begeleiden, gaat een jobcoach een tijdje mee naar je werk.

Dat kan met onze dienst begeleid werken.
Zo kan hij of zij je helpen met het aanleren van de taken en eventueel op zoek gaan naar nodige hulpmiddelen. Ook op het werk vinden wij het belangrijk dat jij je goed voelt. Daarom zoeken we een werkpostbegeleider voor jou op de werkvloer bij wie je steeds terecht kan. De jobcoach blijft jou verder opvolgen. Hij of zij komt regelmatig langs voor een gesprek zodat jij eventuele problemen kan bespreken en zodat we samen naar oplossingen kunnen zoeken.

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262