Beste cliënt, Beste bewindvoerder,

Het winteruur is ingegaan en in gewone tijden is dat het moment dat we in Apojo aan huis datums zoeken voor het collectief overleg en voor het nieuwjaarsfeest.

Spijtig genoeg loopt dat dit jaar anders. De reden daarvan is iedereen bekend. Corona doorkruist al onze activiteiten en maakt dat we ons voortdurend moeten aanpassen.

Ik moet jullie daarom aankondigen dat er in het begin van 2021 geen nieuwjaarsfeest zal zijn. We zouden dan nu moeten starten met de organisatie en de kans is heel groot dat het uiteindelijk niet zou mogen doorgaan. We vinden het beter om direct duidelijkheid te scheppen. Deze winter dus geen nieuwjaarsfeest van Apojo aan huis.

Ook het collectief overleg kan niet doorgaan op de gewone manier. We waren van plan om in de loop van november en december een vergadering (met taart en koffie) te plannen voor de studiobewoners van Aarschot, voor de studiobewoners van Heist/Booischot, voor de cliënten die wij thuis begeleiden en (dit jaar de eerste keer) voor de cliënten die bij onze dienst assistentie inkopen.
Die vier overlegmomenten gaan niet door.

Om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen, zal ik in de loop van november een overzicht maken van de opmerkingen en klachten die er door jullie zijn geuit over onze dienstverlening. Ik zal ook beschrijven waar jullie de collectieve rechten en plichten van elke cliënt kunnen terug vinden. En ten slotte onze doelen voor 2021 voorstellen.

Jullie kunnen elk individueel op die informatie reageren. Ook vooraf mogen jullie al zaken doorgeven over de dienstverlening en dan neem ik die mee op in het overzicht. Richt je boodschappen tot jan.claes@apojo.be met als titel ‘collectief overleg 2020’.

Corona maakt dat we de volgende periode geen bijeenkomsten in groep met jullie kunnen organiseren. In de studioprojecten heeft dat gevolgen voor de woonbegeleiding, die niet normaal kan plaats vinden.


Individueel mogen we nog op huisbezoek komen als we dat samen nodig vinden. Maar de overheid legt ons dan wel verplichtingen op:

  • We moeten binnen een mondmasker dragen. Buiten moeten we anderhalve meter afstand houden.
  • Jullie moeten binnen ook een mondmasker dragen en buiten anderhalve meter afstand houden.
  • Vervoer met de dienstauto doen we enkel als het echt niet anders kan en dan moeten jullie op de achterbank met een mondmasker.
  • Als jullie je ziek voelen, mogen we niet bij jullie binnen komen. Dan moeten we contact nemen van op afstand.

Al die regels zijn vervelend. We passen ze toe voor jullie en onze veiligheid. Wij komen in contact met vele cliënten en als wij de regels niet zouden volgen, kunnen we besmettingen doorgeven. Door de regels te volgen, vermijden we dat risico.

Tot slot. Allemaal heel erg bedankt om jullie zo goed aan te passen aan de wisselende situaties in 2020. Nog een tijd volhouden en dan kunnen we hopelijk na de zomer van 2021 weer samen op uitstap.

Met vriendelijke groeten

Jan Claes
Coördinator Apojo aan Huis

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262