Individuele ondersteuning aan huis

Individuele ondersteuning aan huis houdt in dat je zelfstandig woont of in een gezin en ondersteund wordt door de dienst Begeleid Wonen. Eén of tweemaal per week brengt onze persoonlijke begeleider jou een bezoekje om jou te ondersteunen op relationeel, financieel, administratief en sociaal vlak. Zo kan jij eventuele problemen die je ondervindt in het dagelijks leven aan hem of haar voorleggen. Of het nu gaat over een medisch of psychisch probleem, met je begeleider kan je alles bespreken. Hij of zij zoekt dan samen met jou naar een oplossing.

Flexibel & permanent

Om zo flexibel mogelijk aan jouw behoeften te kunnen voldoen, spreken we aan de start van jouw begeleiding een gemiddeld aantal uren af die de begeleider met jou zal doorbrengen. Bovendien beschikken wij over een permanentiedienst. Zo is er in nood altijd iemand aanwezig die jou kan helpen wanneer jouw persoonlijke begeleider niet aan het werk is. Wanneer er zich bijvoorbeeld een onverwachtse situatie voordoet op het moment dat jouw begeleider afwezig is, voorzien wij de juiste hulp zodat jouw probleem toch snel en efficiënt wordt opgelost.

Praktijkvoorbeelden

Als je bijvoorbeeld ziek wordt op het werk en je kan jouw persoonlijke begeleider niet bereiken, dan voorzien wij een vervangend begeleider die met jou mee naar de huisarts rijdt en samen met jou de nodige papieren in orde brengt. Ook wanneer je een financieel probleem hebt, gaan we in overleg met een OCMW zodat jij van jouw schulden verlost raakt. Een persoonlijk begeleider neemt altijd de tijd om jou alles goed uit te leggen. Wanneer je in een persoonlijk conflict ligt met je familie of vrienden, luistert de begeleider naar jou. Hij of zij steunt je en helpt je bij het maken van keuzes in je leven.

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262