VACATURE

Orthopedagoog / Psycholoog (m/v/x)

Klik hier voor de vacature in PDF

FUNCTIEOMSCHRIJVING

In Apojo Actief bieden we dagbesteding aan 180 cliënten met een verstandelijke beperking. Elke weekdag bieden onze enthousiaste begeleiders een heel gevarieerd aanbod aan activiteiten aan onze cliënten in vijf verschillende teams.Er zijn drie teamverantwoordelijken die leiding geven aan deze vijf teams. Samen met hen, je collega orthopedagoge, de maatschappelijk werkers, de activiteitenbegeleiders en de coördinator van de afdeling ben je verantwoordelijk voor de afdeling Actief.

Als orthopedagoog/psycholoog heb je een heel belangrijke plaats in onze organisatie. Samen met de andere leden van de PPD (psychopedagogische dienst) van Apojo, bewaak jij dat al onze cliënten op een kwaliteitsvolle manier ondersteund worden.

In Actief zorg je ervoor dat elke cliënt een uitgekiend dag- en weekprogramma heeft waarin zijn of haar mogelijkheden, interesses en talenten helemaal centraal staan. Tegelijk zorg je ervoor dat de activiteitenbegeleiders de juiste handvaten hebben om elke cliënt op maat te kunnen ondersteunen. Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en implementatie van het persoonlijke ondersteuningsplan van elke cliënt.

WIE BEN JE?

Je hebt een sterke visie.

 • In alles wat we doen in Apojo, zetten we de cliënt op de eerste plaats. Als orthopedagoog/psycholoog adem je deze visie mee uit en zorg je er mee voor dat deze visie heel actueel blijft.
 • Samen met je team bouw je elke dag aan een kwaliteitsvol activiteitenaanbod voor onze cliënten. Jullie stemmen de zorg en ondersteuning die jullie bieden af op wat zij nodig hebben.
 • Je volgt de ontwikkelingen in de maatschappij, het zorglandschap en je eigen organisatie op.

Je hebt een sterke achtergrond en kennis van het ondersteunen van personen met een beperking.

 • Je bent je bewust van hoe belangrijk het sociaal-emotioneel functioneren van personen met een verstandelijke beperking is. Je kan SEO-inschalingen van cliënten afnemen en je kan begeleiders heel concrete handvaten en tips geven om hun ondersteuning af te stemmen op het sociaal-emotioneel functioneren van een cliënt.
 • Je bent op de hoogte van de bekende problemen waarmee onze cliënten kunnen geconfronteerd worden (psychiatrische problematieken, syndromen, ASS, NAH, rouw en verlies…). Je hebt veel ideeën over welke benadering hierin kan ondersteunen.
 • Je bezit een masterdiploma in een menswetenschappelijke richting.

Je kan heel vlot communiceren

 • Je kan heel goed communiceren met onze cliënten, ook wanneer ze weinig taal hebben. Je kan hen begeleiden om hun stem te laten horen en kan uitzoeken wat er diep vanbinnen in hen omgaat.
 • Tegelijk kan je ook goed met je collega’s communiceren. Je kan hen inspireren en uitdagen om nieuwe benaderingen van cliënten uit te proberen en je ondersteunt hen om professioneel sterke begeleiders te worden en blijven.
 • Je organiseert vormingen en opleidingen, zowel op maat van cliënten als van begeleiders.
 • Je kan verbindend communiceren met de ouders, familie en belangrijke derden van onze cliënten.
 • Je kan heel nauw samenwerken met andere partners (externe zorgaanbieders, andere teams in Apojo en andere ondersteuners) om de zorg voor onze cliënten samen te dragen.

Je bent een teamspeler.

 • Je houdt van het werken met onze cliënten en staat graag mee op de werkvloer.
 • Je neemt actief deel aan de werkgroepen binnen Apojo en werkt zo mee aan de visie in Apojo.
 • Je draagt je steentje bij in de permanentie van de bereikbaarheid van Actief.
 • Je hebt een rijbewijs B en bent bereid om mee te zorgen voor het busvervoer van onze cliënten.

WAT BIEDEN WE?

Een leuke en uitdagende functie binnen een professionele zorgaanbieder en in een sfeervolle setting.

Een contract van 34 uur per week voor de vervanging van een zwangerschap en ouderschapsverlof van onze orthopedagoge (vermoedelijk van 16 oktober 2023 tem 31 augustus 2024). Je werkdagen situeren zich voornamelijk tussen 8u en 17u. Bij extra uitstappen of vergaderingen werk je soms ook ’s avonds of in het weekend.

Een loon volgens de barema’s opgemaakt in P.C. 319.01 waarbij alle bewezen tewerkstelling telt als anciënniteit.

 

IETS VOOR JOU?

Voor meer informatie en om te solliciteren kan je tot en met 25 september 2023 steeds terecht bij Hanne Knight, coördinator van Apojo Actief. (hanne.knight@apojo.be).

 

 

Voor onze privacyverklaring verwijzen we u graag door naar volgende pagina:

https://www.apojo.be/sollicitanten-privacyverklaring.html

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262