Assistentie aan huis

Woon jij geheel zelfstandig maar heb je toch af en toe hulp nodig bij huishoudelijke of dagdagelijkse taken? Geraak jij bijvoorbeeld moeilijk zelfstandig in bed of heb je hulp nodig bij het wassen? Als jij over een persoonlijk assistentiebudget beschikt, dan kan je dit gebruiken om praktische hulp en begeleiding te kopen via onze dienst Persoonlijke Assistentie. Dit is een vorm van thuiszorg waarbij een persoonlijke assistent een afgesproken aantal uren per week op vaste tijdstippen bij je langskomt om je te helpen met de praktische zaken die jij nodig en/of belangrijk vindt in jouw leven.

Uiteenlopende taken

Een persoonlijke assistent kan jou helpen met uiteenlopende zaken. Dat kan gaan van hulp bij het huishouden of samen boodschappen doen tot het zoeken van hulpmiddeltjes voor praktische problemen. Hij of zij kan samen met jou leuke uitstapjes maken tijdens de week en/of in de weekends. Ben je een wielerfanaat? Wees er dan maar zeker van dat onze persoonlijke assistent voor jou het internet afschuimt op zoek naar wielerwedstrijden die jullie samen kunnen bijwonen. Ook voor vervoer kan je een beroep doen op je persoonlijke assistent. Wil je graag deelnemen aan keramieklessen? Dan is jouw persoonlijke assistent de geknipte persoon om met je mee te gaan!

Persoonlijke match

Bij de keuze van jouw begeleiding streven wij altijd een zo goed mogelijke match na tussen jou en je persoonlijke assistent. Daarbij kijken we naar leefwerelden, interesses en het persoonlijk contact. Als jij bijvoorbeeld van breien of kleibewerking houdt, dan zoeken we een creatieve assistent zodat jullie samen wol kunnen gaan kopen in de winkel en je assistent je kan helpen met het opzetten van nieuw breiwerk bijvoorbeeld.

Praktisch

Hoe gaan we te werk? Vooraf wordt een vast uurrooster bepaald waaraan jouw persoonlijke assistent zich houdt voor de bezoekjes. Uitzonderlijk kan er al eens worden afgeweken van dat schema maar dan wel steeds in overleg met je persoonlijke assistent en onze dienst. Onze persoonlijke assistenten blijven minstens drie uur bij jou per keer dat ze jou een bezoekje brengen. Contactpersoon is Geert Van Nieuwerburgh. Tel: 016 57 27 46.

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262