Studio-wonen

Apojo heeft ook verschillende studioprojecten waar je met medebewoners kan samenwonen. Je hebt je eigen studio met alle mogelijkheden van een gewone woning en deelt een gemeenschappelijke ruimte met een vijftal bewoners. Je woont dus zelfstandig, maar wordt ondersteund. Een persoonlijke begeleider komt één of twee keer per week langs om jou te helpen op psychosociaal, administratief en huishoudelijk vlak. Daarnaast komt de woonbegeleider elke dag langs in de gemeenschappelijke ruimte om ondersteuning te bieden bij het avondmaal en om een luisterend oor te bieden.

Permanentie

Aan de start van jouw begeleiding wordt een gemiddeld aantal uren afgesproken die de woonbegeleider aan jou zal besteden. Die kunnen flexibel worden ingezet om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op jouw noden. Als je een probleem hebt en er is niet meteen een begeleider aanwezig in het studiocomplex, dan kan je dag en nacht bellen naar onze permanentiedienst. Onze medewerker helpt jou dan zo goed mogelijk verder.

Je hebt je eigen studio met alle mogelijkheden van een gewone woning en deelt een gemeenschappelijke ruimte met een vijftal bewoners.

Gesprek & hulp

Onze woonbegeleiders kunnen jou helpen met uiteenlopende zaken. Als het bijvoorbeeld slecht gaat op je werk, dan kan je met onze persoonlijke begeleider je problemen bespreken. Onze woonbegeleider kan dan als je dat wenst een gesprek voor je regelen zodat jij de problemen kan aankaarten op de werkvloer. Of als er bijvoorbeeld een brief in de postbus zit die je maar moeilijk begrijpt, dan kan de woonbegeleider je verduidelijking geven. De begeleider kan je bijstaan op administratief of psychosociaal vlak, maar evengoed op lichamelijk of medisch gebied.

Daarnaast komt de woonbegeleider elke dag langs in de gemeenschappelijke ruimte om ondersteuning te bieden bij het avondmaal en om een luisterend oor te bieden.

Sociaal contact

Doordat je een gemeenschappelijke leefruimte deelt, kan je altijd een praatje slaan met andere bewoners. In ons studioproject hoef jij dus niet eenzaam te zijn. Onze woonbegeleider blijft tijdens de weekends ook langer aanwezig om met degenen die willen een terrasje te doen of een uitstapje te maken.

Onze vestigingen:

Apojo Wonen

Herseltsesteenweg 35
3200 Aarschot
016 565 675
wonen@apojo.be

Apojo Actief

Poortveldenplein 5
3200 Aarschot
016 565 675
actief@apojo.be

Apojo aan Huis

Langdorpsesteenweg 21
3200 Aarschot
016 572 746
aanhuis@apojo.be
Apojo vzw
Langdorpsesteenweg 2
3200 Aarschot
016 565 675
info@apojo.be
BE 0411.972.262