top of page

Samen fietsen, samen genieten!

In Apojo vinden we het belangrijk dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf kunnen en mogen bepalen. Hun talenten en verlangens komen op de eerste plaats. Zo staat 'gewoon deel uitmaken van de samenleving' of de 'dingen kunnen doen die iedereen graag doet' op ieders verlanglijstje. Ook fietsen staat hierbij vaak in de top tien.

Helaas is een fietsuitstap voor veel cliënten niet vanzelfsprekend. Soms zijn de verkeersregels te moeilijk, zijn er fysieke beperkingen of is men snel vermoeid door de vele prikkels.

 

Daarom hebben we samen met onze cliënten heel wat fietsen uitgeprobeerd en de elektrische duo-fiets voldoet het meest aan onze noden. Hierbij kan een cliënt stabiel en veilig plaatsnemen naast een begeleider en kan hij/zij zelf kiezen om mee te trappen of om even uit te rusten. De fiets is voorzien van een draaibare zit waardoor ook minder mobile cliënten eenvoudig kunnen opstappen.

 

Uiteraard hangt aan een dergelijke fiets een behoorlijk prijskaartje. Dankzij sponsoring van de Ronde Tafel RT85 Aarschot werd de aankoop van deze fiets mogelijk. Zij schonken dit project maar liefst 6500 euro. Ongelooflijk! Een hele dikke merci!!

bottom of page