top of page
WhatsApp Image 2023-05-02 at 13.24.55.jpeg

Lisa is 23 jaar en studente geneeskunde in Leuven. Sinds 2022 jaar doet ze vrijwilligerswerk bij Apojo. Samen met haar hondje Chuck gaat ze ongeveer twee keer per week wandelen met Monique, bewoonster in leefgroep De Parel.

Vrijwilligster Lisa

"Hoi ik ben Lisa en ik doe vrijwilligerswerk bij Apojo. Ik vind het zo fijn om te zien hoe iets eenvoudig als wandelen, een echt geluksmomentje kan zijn voor anderen. Na de wandeling ga ik met Chuck nog de leefgroep binnen en heb ik contact heb met de andere bewoners of speel ik een kaartspelletje met Johan en Wilfried. Het is zo fijn om te zien hoeveel plezier Chuck brengt. Ik raad iedereen aan om vrijwilligerswerk bij Apojo te proberen, het is fantastisch!

Eigenlijk was ik eerst op zoek naar een studentenjob in een rusthuis, maar toen ontdekte ik Apojo en ging ik eens kijken op de website. Dan zag ik dat je hier vrijwilligerswerk kon doen en dat ze iemand zochten om met een hondje te gaan wandelen. En toen dacht ik: "Ah maar ik ga elke dag toch wandelen met mijn hondje Chuck!". Het leek me wel leuk om dat dan samen met iemand te doen. Dus dan heb ik voor Apojo gekozen en heb ik niet meer verder gezocht naar een studentenjob.

"Ik kan me voorstellen dat vrijwilligerswerk

met mensen met een beperking

een drempel kan zijn voor mensen die

dat nog nooit gedaan hebben.

Dat is jammer en vooral niet nodig!"

Ik zou zeggen: sta er gewoon voor open. Ze hebben me hier in Apojo ook gezegd dat als het toch niet is wat ik verwacht had, dat ik iets anders zou kunnen doen. Dus de coaches kijken goed mee naar wat je leuk vindt en goed kan. Dus je kunt het zeker proberen!

WhatsApp Image 2023-05-02 at 13.24.54(1).jpeg
WhatsApp Image 2023-05-02 at 13.24.54.jpeg

In het begin was mijn verwachting: “Ik ga wandelen en breng Monique dan terug naar de leefgroep”. Maar tegenwoordig ga ik de leefgroep mee binnen en heb ik ook contact met alle andere bewoners. Dan speel ik bijvoorbeeld met Johan en Wilfried een kaartspel en ga ik met Chuck eens dag zeggen bij alle andere bewoners. Het is zo leuk om naast Monique, ook met anderen contact heb. En ik vind het fijn om te zien hoe blij iedereen wordt van Chuck te zien. Op die manier krijg ik daar zo veel van terug.

Ik vind heel het vrijwilligerswerk hier zo leuk omdat je met iets simpel zoals wandelen of kaartspelletje spelen, echt iets kan betekenen voor anderen. Zelfs mijn hond kan een geluksmomentje zijn.

Alle mensen verdienen dat. Beperking of niet. Leuke dingen doen, nieuwe vrienden maken… Dat verdient iedereen. En als vrijwilliger kan je dit betekenen. Mooi, toch?

Kriebelt het om zelf ook vrijwilliger te worden bij Apojo?

Klik hier voor meer informatie!

bottom of page