top of page

Apojo Aan Huis

Je kan bij ons terecht voor individuele ondersteuning aan huis, studio-wonen of assistentie aan huis.

Neem gerust contact op als je vragen hebt. We helpen je met plezier in je zoektocht naar geschikte ondersteuning.

(Groot) Aarschot, Baal, Scherpenheuvel, Tielt-Winge, Rotselaar, Heist-o/d-Berg, Herselt, Averbode, Testelt,  ...

Individuele ondersteuning aan huis

Individuele ondersteuning aan huis houdt in dat je zelfstandig woont of in een gezin en ondersteund wordt door Apojo Aan Huis. Eén of tweemaal per week brengt onze persoonlijke begeleider jou een bezoekje om jou te ondersteunen op relationeel, financieel, administratief en sociaal vlak. Zo kan jij eventuele problemen die je ondervindt in het dagelijks leven aan hem of haar voorleggen. Of het nu gaat over een medisch of psychisch probleem, met je begeleider kan je alles bespreken. Hij of zij zoekt dan samen met jou en je omgeving naar een oplossing.

Om zo flexibel mogelijk aan jouw behoeften te kunnen voldoen, spreken we aan de start van jouw begeleiding een gemiddeld aantal uren af die de begeleider met jou zal doorbrengen. Bovendien kan je tijdens de kantooruren terecht bij onze onthaalmedewerker. Die luistert naar jou en probeert je advies te geven op momenten dat je persoonlijke begeleider niet aan het werk is.

422Individueleondersteuningaanhuis1_edit

Klik hier voor de collectieve rechten en plichten binnen Apojo Aan Huis.

Studio-wonen

Apojo Aan Huis heeft verschillende studioprojecten waar je met medebewoners kan samenwonen. Je hebt je eigen studio met alle mogelijkheden van een gewone woning en deelt een gemeenschappelijke ruimte met een vijftal bewoners. Je woont dus zelfstandig, maar wordt ondersteund.

 

Een persoonlijke begeleider komt één of twee keer per week langs om jou te helpen op psychosociaal, administratief en huishoudelijk vlak. Daarnaast komt de woonbegeleider elke dag, ook in het weekend, langs in de gemeenschappelijke ruimte om ondersteuning te bieden bij de maaltijd en om een luisterend oor te bieden.

Als je een probleem hebt en er is niet meteen een begeleider aanwezig in het studiocomplex, dan kan je dag en nacht bellen naar onze permanentiedienst. Onze medewerker helpt jou dan zo goed mogelijk verder. Overdag kan hij als het nodig is iemand langs sturen. ’s Nachts zal hij jou aan de telefoon bijstaan.

Assistentie aan huis

Woon jij zelfstandig of nog thuis en zoek je hulp om een aantal activiteiten uit te voeren? Dan kan je met het persoonsvolgend budget assistentie kopen bij Apojo aan Huis. Je mag ook betalen met je eigen inkomen.

 

Assistentie is een-op-een ondersteuning. Op vaste tijdstippen gedurende een aantal uren per week assisteert een medewerker van Apojo aan Huis jou bij activiteiten buitenhuis (school, werk, vrije tijd), binnenhuis (huishouden, niet medische verzorging, dagelijkse administratie) en/of bij verplaatsingen.

Zie ook...

IMG_15106_edited.jpg
DSC_0370.JPG
bottom of page